Instaliacijoje „Tarp Žemės ir Dangaus“ - žmogaus būties prasmės paieškos

Liepos 15 d. 18 val. Klaipėdos lėlių teatre pristatomas unikalus didelio menininkų būrio sukurtas kūrinys - lėlių ir objektų instaliacija „Tarp Žemės ir Dangaus“.

Pasak instaliacijos „Tarp Žemės ir Dangaus“ režisierės Karolinos Jurkštaitės, lėlių ir objektų teatro instaliacijos idėja gimė svarstant, kokie mes, žmonės, galėtume būti, kokias savybes galėtume išsiugdyti, kad gyventume visavertį, taikų gyvenimą.

"Šiuolaikiniame pasaulyje vis aktualiau tampa gilintis į žmogaus vidinį pasaulį, atsigręžti į save. Gyvenant greito vartojimo laikmečiu mane šios temos jaudina.

Keliu klausimus, kaip žmogui išlaikyti pusiausvyrą tarp vidinio ir išorinio savęs, kaip nepasiduoti greitam gyvenimui, skubotumui, kaip išlikti savimi ir kokia yra viso „siūlomo“ pasaulio vertė.

Jaučiau, kad instaliacija turėtų būti kaip nuolatinis judėjimas, kuris paliečia žmogaus gelmes bei dangaus aukštumas, žvaigždes ir planetas, kalba mums apie dangiškas žmogaus savybes, nuolatinę kaitą ir ritmus, lietuvišką grožį ir senovės Graikijos harmonijos prisiminimą.

Apie tai, ką vertėtų prisiminti, puoselėti ir saugoti", - sakė režisierė.

Sukurti instaliaciją K. Jurkštaitei padėjo gausi kūrėjų komanda: dailininkė Birutė Sodeikaitė, kompozitorius Kristijonas Lučinskas, šviesų dailininkas Paulius Vendelis, dailininkai kūrėjai Guoda Korsakaitė, Angelina Furmaniuk, Gintarė Radvilavičiūtė, Deivyda Sakalauskaitė, Verdenė Monika Valkiūnaitė, Neringa Minkevičienė, Agnė Jablonskytė, elektros ir automatikos inžinieriai Edvardas Statkus, Edgaras Osinas, Mindaugas Šležas, dekoracijų ir objektų techninių sprendimų autoriai Aušra Bakanaitė, Karolis Makauskas, tautodailininkė, karpinių meistrė Odeta Brazienė. Instaliacijoje veikia ir aktorė Samanta Pinaitytė.

Lėlių ir objektų teatro instaliacija „Tarp Žemės ir Dangaus“ Klaipėdos lėlių teatre (Turgaus g. 9) bus demonstruojama liepos 15, 16, 17, 18 d. 18 val., 23, 24 d. 18 ir 20 val. Instaliacija skirta vaikams nuo 7 metų, jaunimui ir suaugusiesiems.

INSTALIACIJA. „Tarp Žemės ir Dangaus“. Kristijono LUČINSKO nuotr.

INSTALIACIJA. „Tarp Žemės ir Dangaus“. Kristijono LUČINSKO nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder