Įgyvendintas projektas „Modernios kultūros įstaigos darbuotojų mokymai“

Gargždų krašto muziejus, gavęs Lietuvos kultūros tarybos dalinį finansavimą, įgyvendino kūrybiškumo projektą "Modernios kultūros įstaigos darbuotojų mokymai".

Siekiant užtikrinti, kad šiuose mokymuose sudalyvautų kuo daugiau skirtingų kultūros įstaigų (ir muziejų) atstovų, buvo kviečiama registruotis 1-2 asmenis, kurie galėtų dalyvauti visuose mokymuose ir taip pasiektų mokymų rezultatą - bendrai dalyvių sukurtą projektą.

Šiuo projektu buvo siekiama ugdyti kultūros darbuotojų modernųjį požiūrį į darbą įstaigoje, plečiant kūrybiškumo ribas ir siekiant bendradarbiavimo tarp kultūrinių institucijų, ugdant gebėjimą kurti bendrus produktus ir taip skatinant kultūros įstaigų patrauklumą regione.

Į mokymus buvo kviečiami kultūros įstaigų, muziejų ir kultūros paslaugas teikiančių organizacijų darbuotojai iš Klaipėdos regiono, o išklausius kursą, buvo išgrynintos pagrindinės problemos bei iššūkiai kultūros srityje, sukurtas vienas bendras kūrybinis projektas, kuris bus tęstinis.

“Šie mokymai turi tęstinumą: I-ame etape (2021 m.) buvo ugdomos institucijų atstovų savybės kūrybiškai reaguoti į pokyčius, sukurti naujus produktus, II-uoju etapu (2022 m.) - yra pateiktas bendras projekto dalyvių sukurtas produktas - projektas finansavimui ir įgyvendinimui bendradarbiaujant įvairioms institucijoms, - teigė Gargždų krašto muziejaus kuratorė Anita Špakauskė, koordinuojanti šiuos projektus.

Kūrybiškumo mokymuose dalyviams buvo sukurta modulinio mokymo programa, apimanti skirtingus kūrybiškumo lygmenis. Tai – šiuolaikiškas specialistų kompetencijų ugdymas, akcentuojant stipriąsias jų savybes: gebėjimą prisitaikyti prie besikeičiančių aplinkybių, komunikabilumą, bendruomeniškumo ugdymą, kūrybinį verslumą, strateginį mąstymą, kryptingą veiklos planavimą.

Kūrybiškumo dirbtuvės buvo nemokamos. Dalyviai gyvai bendravo trijuose susitikimuose – Mosėdyje, kur juos priėmė projekto partneriai Skuodo kultūros centras, Drevernoje – kitų projekto partnerių – Drevernos kultūros centro patalpose bei Gargžduose.

Kitomis temomis (Pokyčių lyderystė, koučerio sesija) lektorių paskaitų dalyviai klausėsi nuotoliniu būdu, atliko užduotis grupėse.

Įgyvendinus šį projektą buvo pasiekta ir papildomų rezultatų – buvo sukurtas bendradarbiavimo tarp institucijų tinklas, identifikuotos problemos, aktualios kultūros srityje, ypač muziejuose, pagal gautą dalyvių atgalinį ryšį suformuotos gairės naujam projektui, kurį muziejus pateikė Lietuvos kultūros tarybai pagal „TKR Klaipėdos aps. prioritetas: kultūros ir meno bendruomenės gebėjimų bei kompetencijų ugdymas 2022-1“ programą.

“Labai gaila, kad šis projektas nesulaukė platesnio dalyvių rato iš NVO organizacijų bei menininkų. – įspūdžiais dalijosi Gargždų krašto muziejaus direktorė Sigita Bučnytė. – Galbūt tam sutrukdė didelė renginių konkurencija vasaros pabaigoje, paskaitų organizavimo iššūkius kėlė ir epideminė situacija šalyje.

Tikimės, kad gavus finansavimą tęstiniam projektui, į jį prisijungs platesnis ratas dalyvių ir bus pasiektas projekto iškeltas tikslas.”

Projektą dalinai finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Klaipėdos rajono savivaldybė.

lkt

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder