Ievos Simonaitytės bibliotekos renginių spalio 25–30 dienomis sąrašas

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka informuoja apie renginius.

Spalio 27 d. 16 val. Frankofonijos klubo „Bonjour de France!“ susitikimas

Kiekvieną trečiadienį 16 val. bibliotekos audiotekoje (II a.) vyks frankofonijos klubo „Bonjour de France!“ renginių ciklas. Laukiama prancūzų kalbą mėgstančių ir ja kalbančių klaipėdiečių.

Tikimasi, kad šie renginiai suteiks daugiau žinių apie Prancūziją, jos kultūrą, be to, tai nuostabi proga praplėsti akiratį, susipažinti su naujais žmonėmis, pamilti šį kraštą.

Daugiau informacijos čia.

Spalio 28 d. 16 val. Dovilės Urbanavičienės paskaita tėvams su mažyliais „Saugumas ir taisyklės lauke“

Bibliotekos renginių salėje (II a.) vyks paskaita tėvams kartu su mažyliais iki 3 metų. Užsiėmimą ves Miško darželio ir mokyklos įkūrėja, vadovė Dovilė Urbanavičienė.

Drauge su lektore atsakysime į klausimą, kaip nustatyti ribas ir užtikrinti vaiko saugumą lauko erdvėse, neužgožiant vaiko fizinės ir psichoemocinės raidos bei augančio kūrybiškumo. Paskaitos metu lektorė pasidalys Miško darželio bei savo, kaip dviejų aktyvių berniukų mamos, patirtimi.

Kviečiame atvykti ir klausytis paskaitos kartu su savo mažyliais! Jiems paruošime saugią žaidimų erdvę.

Daugiau informacijos čia.

Spalio 29 d. 18 val. „Dire Straits“ – kelias tobulumo link

Susirinkusiesiems bibliotekos audiotekoje bus papasakota unikalios grupės „Dire Straits“ istorija iki MTV glamuro – nuo 1977 iki 1984 m. Ši grupė susikūrė kaip tik tuo metu, kai viešpatavo pankrokas. „Dire Straits“ veikė neperžengdami klasikinio roko ribų, nors ir neapsiėjo be rėžiančių garsų, kad atkreiptų dėmesį tų, kuriems įkyrėjo 1970-ųjų roko reprodukcija. Renginį ves Vilius Ančeris.

Daugiau informacijos čia.

BIBLIOTEKOJE EKSPONUOJAMŲ PARODŲ SĄRAŠAS

Lietuvos jūrų muziejaus paroda „Ateities kapitonai“ (Saulės laikrodžio kiemelis)

Lietuvos jūrų muziejus kviečia paminėti Lietuvos laivyno 100-metį  specialia programa „Lietuva jūrinė valstybė“. Šios ambicingos programos dalis –  edukacinė paroda „Ateities kapitonai“, pristatanti dešimt tarpukario kapitonų. Šioje parodoje istorinės asmenybės perteiktos labai žmogiškai ir šiltai, su visais jų dideliais darbais ir mažomis nuodėmėmis, todėl, vizualinėje raiškoje nebijota hiperbolizavimo, kuris padeda stipriau išryškinti konkretaus laikmečio spalvas.

Daugiau informacijos čia.

JAV ambasados paroda „Sumner Welles deklaracijos 80-metis“

Paroda „Sumner Welles deklaracijai - 80“ skirta atskleisti JAV politinę ir diplomatinę paramą, kurią Lietuva ir jos šiauriniai kaimynai jautė sovietinės okupacijos metu. Joje pristatomi istoriniai dokumentai, liudijantys JAV politinį dėmesį SSRS okupuotai Lietuvai, Lietuvos pasiuntinybės Vašingtone bei konsulatų Niujorke ir Čikagoje veiklą ir diplomatinę kovą siekiant atkurti nepriklausomybę.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder