Gyvai skambanti NIKO ir „Aukuro“ programa kviečia į Klaipėdos koncertų salę!

Gyvai skambanti muzika ir jos pasiilgę klausytojai grįžta į Klaipėdos koncertų salę! Tai programa „Palaiminimas“, kurioje pirmą kartą scenoje kartu pasirodys Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO ir Klaipėdos choras „Aukuras“. Birželio 2 dieną, trečiadienį, 18.30 val. klausysimės spalvingos ir įkvepiančios jų atliekamos programos, supintos iš įvairių dabarties autorių kūrinių.

Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO – stygininkų grupė, atliekanti progresyviąją klasikinę muziką mintinai, integruojanti į savo pasirodymus aukščiausio lygio styginių instrumentų meistriškumą ir minimalistinius vizualinius scenos efektus. Muzikavimo džiaugsmas, originalumas, drąsa ir išskirtinė atlikimo kokybė – visi šie žodžiai tinka apibūdinti Naujų idėjų kamerinį orkestrą NIKO, kurį įkūrė ir jam vadovauja dirigentas bei kompozitorius Gediminas Gelgotas.

Per 15 gyvavimo metų orkestras apkeliavo Europą, Aziją ir Jungtines Amerikos Valstijas, kur savo meninio lyderio G. Gelgoto muziką pristatė daugelyje prestižinių koncertų salių ir festivalių. Koncerte Klaipėdoje kolektyvas pasirodys šia sudėtimi: Augusta Jusionytė (smuikas), Dalia Simaška (smuikas), Julija Ivanovaitė (smuikas, altas), Liudvikas Silickas (violončelė), Augustinas Sokalski (violončelė) ir Vincas Bačius (kontrabosas).

Šioje programoje NIKO savo menines idėjas sujungia su Klaipėdos choru „Aukuras“, kuriam vadovauja Alfonsas Vildžiūnas. Profesionalai vertina turtingą ir sodrų choro skambesį, gerą intonaciją bei dėmesį moderniems kūriniams, kuriuos jis atlieka su dideliu entuziazmu. „Aukuro“ koncertinėje biografijoje – šimtai koncertų ne tik Lietuvoje, bet ir Tailande, Izraelyje, Kanadoje, JAV, Meksikoje, daugelyje Europos šalių.

Koncerte klausytojai išgirs choro ir styginių instrumentų atliekamą muziką. Nuskambės programos pavadinimą inspiravusi jaunosios kartos kūrėjos klaipėdietės Ievos Parnarauskaitės kompozicija „Palaiminimas“, kurios premjera įvyko pernai Klaipėdos kariliono festivalyje. Šįkart autorė kūrinį specialiai pritaikė chorui ir styginiams.

Išgirsime ir jauniausios kartos autorių premjeras – orkestro solistai atliks Evaldo Aleknos „Glass breaking“. Pasak jo, „šis kūrinys – tai stiklo metafora, trapios ir lengvai pažeidžiamos, bet agresyvios materijos atvaizdavimas per dviejų instrumentų dialogą“. Choras pristatys Salomėjos Petronytės kompoziciją „Terra incognita“. „Tai neatrastoji žemė, senovės žemėlapiuose žymima teritorija už Romos imperijos ribų. Tikėta, jog tokiose vietose gyveno įvairios mistinės būtybės,“ – pavadinimą paaiškina kūrinio autorė.

Greta lietuvių kūrėjų bus atlikti užsienio autorių Ola‘os Gjeilo, Pēterio Vasko, Patricko Haweso, Andrzejaus Koszewskio kūriniai.

Programą baigs NIKO įkvėpėjo bei lyderio G. Gelgoto kūryba, sudaranti šio kolektyvo repertuaro pagrindą. Išgirsime jo „Praise dance“, ir „Never ignore the cosmic ocean“, kurie šįkart skambės choro ir styginių instrumentų atlikime.

Jau laikas aukštos kokybės muzikavimą pajausti gyvai. Puiki proga – koncertas „Palaiminimas“, tad esate labai laukiame Klaipėdos koncertų salėje! Dėl pandemijos turime riboti klausytojų skaičių, todėl patariame nedelsti ir įsigyti bilietus, nes jų prekyboje tik 150!

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder