„Geografija transe” tęsia kelionę po Lietuvą: liepos 8-ąją pasieks Palangą

Šių metų pavasarį keliautojų ir žurnalistų Godos Juocevičiūtės ir Raimondo Dikčiaus išleista knyga „Geografija transe” tęsia kelionę po Lietuvą ir per patį atostogų sezono įkarštį pasieks pajūrį.

Liepos 8 d., penktadienį, knygos pristatymas numatytas Palangos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje (pradžia - 16:30).

Renginio metu autoriai žada svečius bent trumpam nukelti tūkstančius kilometrų toli nuo Lietuvos ir daugiau papasakoti apie egzotines ir ekstremalias kelionių patirtis Rytų kraštuose, taip pat atskleisti kūrybos užkulisius, atsakyti į skaitytojų klausimus.

Knyga „Geografija transe” yra daugiasluoksnė, pripildyta kontrastingų ir aitrių kaip rytietiški prieskoniai pasakojimų apie Azijos kultūras, be to, gausiai iliustruota atokiose, sunkiai prieinamose vietovėse bei vienuolynuose darytomis nuotraukomis.

Patys autoriai savo naują kūrinį vadina magiška kelione iš Rytų į Vakarus.

Mat jie rašė ne standartinį kelionių dienoraštį, o kūrė tekstus, kurie skaitytojams leistų pajusti šiuolaikinės Azijos pulsą, panardintų į megapolių bei šventyklų atmosferą, tarytum lydi į senųjų kultūrų gilumą, net į anapusinį pasaulį, praskleidžia užsklandą į vakariečiams neįprastą ar net komplikuotą keistų gatvės personažų gyvenimą.

Autoriai remiasi ir akademinėmis žiniomis, ir asmenine kelionių patirtimi.

Hipnotinių pasakojimų geografija - ypač plati: Kinija, Honkongas, Tibetas, Mongolija, Indija, Pažadėtoji žemė, o laikas nutįsta nuo gilių amžių prieš mūsų erą iki šių dienų.

G. Juocevičiūtė ir R. Dikčius vaizdingai, dažnai ironiškai ar sarkastiškai pasakoja apie tų šalių geopolitiką, istoriją, religijas, sudėtingas, kartais net šokiruoti galinčias dvasines praktikas, ypač daug dėmesio skiria budizmui.

G. Juocevičiūtė gvildena ir šamanizmą, kurį iš arčiau teko pažinti Mongolijos stepėse.

O R. Dikčius dar ir pateikia nestandartinį požiūrį į vienatinio Dievo kilmę bei savitas biblijinių istorijų interpretacijas.

Be to, „Geografija transe” - bene vienintelė šiuo metu lietuvių kalba išleista knyga, kurioje taip nuosekliai ir profesionaliai aprašyta tūkstančius metų plėtota ir lig šiol plačiai taikoma tradicinė kinų medicina.

Tai - R. Dikčiaus sritis, į kurią jis gilinosi Kinijoje daug metų.

Anot autorių, jie sąmoningai nevengė aštrių įžvalgų, netikėtų temų posūkių ir nešabloniškų interpretacijų.

„O jei apibendrintai, tai ši mūsų knyga iš esmės yra apie jau nykstantį ar sparčiai besikeičiantį pasaulį.

Norėjome įamžinti tokių autentiškų jo akimirkų ir detalių, kurių gali išvis greitai nelikti”, - sakė G. Juocevičiūtė.

Archyvų nuotr.

Archyvų nuotr.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder