Sigutis Jačėnas

„Eime nuo žemės krašto kojomis pamataruoti...“

Jau du mėnesius savaitgaliais „Žinių radijas“ transliuoja viešosios įstaigos „Vieno aktoriaus teatras“ rengiamas pokalbių laidas, kurios kviečia klausytojus keliauti „Pajūriais, pamariais...“ ir iš naujo atrasti, ką brangaus turime Lietuvos pajūryje bei pamario krašte – gamtos ir kultūros objektus, puoselėjamas jūrines tradicijas.

Per tą laiką nuotoliniu būdu aplankėme Smiltynę ir Jūrų muziejų, Klaipėdą ir Jūrų uostą, Skulptūrų parką ir Teatro aikštės Anikę. Kalbėjomės apie Drevernos Milžiną, Kuršmarės vėjus ir Žvejytes, apie Juodkrantės Gintaro įlanką, Raganų kalną ir Vilų kvartalą. Prisiminėme Vydūno palikimą Kintuose, Didžiąją tują, žvejybos inspektorių Vilhelmą Berbomą ir vėtrungių atsiradimo istoriją.

Gidais radijo laidose buvo įdomūs pašnekovai – pajūrio bei pamario krašto istorinės praeities ir šuolaikinio gyvenimo būdo puoselėtojai: Nina Puteikienė, Sondra Simanaitienė, Virgina Asnauskienė, Arūnas Balna, Algis Latakas, Antanas Stanevičius. Laidų archyvą YouTube kanale galima rasti čia.

Ciklo laidas planuojama transliuoti iki vasaros pabaigos, todėl dar susitiksime Pervalkoje ir Preiloje, Nidoje ir Rusnėje, Šventojoje ir Palangoje, Karklėje ir Giruliuose, Melnragėje ir vėl Klaipėdoje.

Šį savaitgalį (šeštadienį 8 val., sekmadienį 13 val.) pratęsime pokalbį su Kintų Vydūno kultūros centro muziejininke ir gide Reda Cirtautiene. Lankysimės mažojoje Lietuvos Venecijoje, sužinosime, kodėl Ventės ragą vadindavo velnio ragu ir kodėl vietiniai sako: „eime nuo žemės krašto kojomis pamataruoti...“.

Naujos kartos radijo laidų ciklą su filmuotais pokalbiais ir vaizdo fragmentais iš dalies finansuoja Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, remia Klaipėdos miesto savivaldybė. Projekto vadovas ir laidų vedėjas – Sigutis Jačėnas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder