Europiada

COVID-19 praretino „Europiados“ dalyvių gretas

Šių metų vasarą, liepos 13-17 d., Klaipėdoje vyks 57-oji Europos tautinių kultūrų ir tautinio kostiumo šventė „Europiada“. Pasirengimas šiam renginiui vyksta visus metus, o šią savaitę uostamiestyje surengta „Europiados“ asamblėja ir svečiuojasi renginio vykdomojo komiteto nariai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Astos Dirgėlienės, „Europiados“ vykdomojo komiteto nariai įvertina miesto pasirengimą organizuoti šventę.

„Svečiai apžiūrėjo erdves, kuriose vyks daugiausia pasirodymų: Vasaros koncertų estradą, viešąsias erdves, taip pat Klaipėdos koncertų salę, kultūros centrą Žvejų rūmus, “Švyturio" areną. Buvo aptartos šventės dalyvių registracijos, apgyvendinimo, maitinimo sąlygos.

Renginio dalyviai bus registruojami „Švyturio“ arenoje, apgyvendinami mokyklose, maitinami LCC, nes tai labai patogi vieta, esanti šalia Vasaros koncertų estrados.

Vasaros koncertų estradoje bus atliekamas remontas, sumontuota speciali platforma šokėjams. Klaipėdoje „Europiada“ vyks antrą kartą, tad patirties organizuojant šią nuostabią šventę jau turime", - komentavo A. Dirgėlienė.

Priminsime, kad pirmą kartą „Europiada“ Klaipėdoje vyko 2009 metais. Po dešimtmečio festivalio vėliava vėl buvo perduota Klaipėdai. Europos tautų šventė pas mus vėl turėjo vykti 2020-aisiais, tačiau ją nutraukė COVID-19 pandemija.

„Šiemet nerimą kelia geopolitinė situacija, tačiau neprarandame vilties, kad pavyks surengti šventę, kuri skleistų vieningos ir taikios Europos idėją“, - sakė A. Dirgėlienė.

Pašnekovė pridūrė, kad COVID-19 gerokai praretino šventės dalyvių gretas.

„"Europiada“ tradiciškai suburdavo apie 5 tūkst. dalyvių. Klaipėdoje 2009-aisiais dalyvavo per 4 tūkst. dalyvių. Dabar į renginį yra užsiregistravę 1 600 tautinių dainų, šokių atlikėjų. Registracija dar vyksta iki balandžio pabaigos. Tikimės, kad iš viso į „Europiadą“ Klaipėdoje atvyks apie 2 tūkst. dalyvių", - sakė A. Dirgėlienė.

„Europiada“ - didžiausia tautinių kultūrų ir tautinio kostiumo šventė Europoje. Kartą metuose viename iš Europos miestų susitinka tradicinio ir modernaus folkloro šokių kolektyvai, chorai ir muzikantai iš 180 regionų. Per šokį, dainą ir muziką kolektyvai iš įvairių regionų dalijasi savo tradicijomis ir kultūriniais ypatumais tiek tarpusavyje, tiek su šventę priimančio miesto gyventojais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder