Jurga Petronytė

Bibliotekos įvertinimas - žurnalistų bendruomenei

Praūžus gausiai Klaipėdos knygų mugės programai, trečiadienį nuskambėjo paskutinis jos akordas - įteiktas jau trečiasis Laimos Pačebutienės vardinis apdovanojimas. Šiemet jis skirtas žiniasklaidos atstovams.

Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos direktorė Laura Juchnevič sakė, kad renginių kupinas mėnuo prabėgo labai greitai ir ilgai bei kruopščiai planuoti renginiai sėkmingai įvyko. Tradicija tampa, kad mugė užbaigiama šviesaus atminimo bibliotekos direktorės, knygų mugės iniciatorės ir organizatorės L. Pačebutienės vardo apdovanojimo įteikimu.

Šiais metais buvo vertintas apie knygų mugę žinią skleidusių žurnalistų kūrybiškumas, originalumas, temų įvairovė ir jų atskleidimas, vizualinė raiška ir kt.

Pagrindinis apdovanojimas, L. Pačebutienės vardo statulėlė, sukurta keramikės Daivos Ložytės, skirta „Lietuvos ryto“ žurnalistui Gediminui Pilaičiui.

Antrą ir trečią vietas pasidalijo „Vakarų ekspreso“ žurnalistė Jurga Petronytė ir „15min“ žurnalistė Aurelija Jašinskienė.

Prizininkams skirtos padėkos ir vertinga dovana - ką tik išleistas Edžio Jurčio fotografijų albumas.

Už devintosios Klaipėdos knygų mugės sklaidą padėkota ir dienraščio „Klaipėda“ žurnalistėms Indrei Kiseliovaitei ir Daivai Janauskaitei, radijo stoties „Radijogama“ vadovui Arūnui Graželiūnui, LRT ir LRT radijo žurnalistėms Agnei Bukartaitei ir Odetai Vasiliauskaitei.

"Laimą Pačebutienę atsimenu kaip fantastišką ryšių su visuomene specialistę, kuri labai daug dirbo bibliotekos atstovavimo, komunikacijos srityje. Ji buvo bibliotekininkų mokytoja, kuri pasakojo apie bibliotekininko ir žurnalisto santykį, kad mes tarsi kolegos, iš tos pačios mokslo srities.

Ji visada kalbėjo, kad kultūros sričiai ypač svarbu turėti ką papasakoti visuomenei per žurnalistus.

Todėl trečioji nominacija iškeliavo žurnalistams. Mes tuo labai džiaugiamės ir manome, kad Laima būtų to norėjusi„, - “Vakarų ekspresui" sakė bibliotekos direktorė L. Juchnevič.

Pirmosios dvi statulėlės buvo skirtos leidyklos „Andrena“ vadovei Nijolei Petrošienei ir Klaipėdos dramos teatrui.

Pasak bibliotekos vadovės, kolektyvas džiaugiasi, kad visi Klaipėdos knygų mugės renginiai praėjo sklandžiai, lankytojai elgėsi atsakingai, o informacija apie mugę nuvilnijo ir vietos, ir nacionalinėse žiniasklaidos priemonėse, kultūros portaluose.

Jau pradedama ruoštis jubiliejinei, dešimtajai, Klaipėdos knygų mugei.

„Kitąmet norime surengti kultūros festivalį, kuris tęstųsi kelias savaites. Dalis programos būtų skirta vaikų literatūros mugei, dalis - svečiams iš užsienio, taip pat vyktų įvairūs teminiai renginiai įvairiose miesto vietose, ne tik bibliotekoje“, - planais dalijosi L. Juchnevič.

NOMINACIJA. Bibliotekos vadovės Lauros Juchnevič rankose - trečią kartą įteiktas Laimos Pačebutienės vardinis apdovanojimas. Vitos JUREVIČIENĖS nuotr.

NOMINACIJA. Bibliotekos vadovės Lauros Juchnevič rankose - trečią kartą įteiktas Laimos Pačebutienės vardinis apdovanojimas. Vitos JUREVIČIENĖS nuotr.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder