Biblioteka perauga sienas: knygas skaitytojams pristato į namus

Jei skaitytojai negali ateiti į biblioteką, knygos gali „nueiti“ pas savo skaitytojus. Tokią idėją įgyvendino Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Kalnupės padalinio darbuotojai.

Kalnupės biblioteka su vaikų centru „Ruoniukas“, įsikūrusi Kalnupės g. 13, pristatė naują paslaugą. Knygos pristatomos į namus žmonėms, kurie dėl amžiaus ar fizinės negalios neturi galimybių patys atvykti į biblioteką.

„Pas mus dažnai ateidavo skaitytojų draugai, giminaičiai paimti jiems knygų. Mums telefonu skaitytojai pasakydavo, kokių knygų norėtų ir kas ateis jų paimti. Dėl to mums kilo tokia idėja, nes draugai ar giminaičiai irgi ne visada gali padėti“, - prisiminė padalinio vedėja Milda Skutulaitė-Gaubė.

Kalnupės bibliotekos paslaugomis naudojasi apie 2 150 joje užsiregistravusių klaipėdiečių.

„Vakarų ekspresui“ M. Skutulaitė-Gaubė pasakojo, kad jau sulaukė norinčiųjų pasinaudoti knygų į namus paslauga.

Kreiptis į bibliotekos padalinį dėl knygų į namus gali žmonės, turintys judėjimo negalią / neįgalumo pažymėjimą dėl fizinės negalios, žmonės, kurie laikinai negali judėti dėl tam tikrų sveikatos sutrikimų, senjorai, turintys judėjimo arba kitų sveikatos problemų.

Knygas reikia užsakyti iš anksto tel. (8 46) 366542 arba el. paštu [email protected].

Vienu metu skaitytojui atnešama iki 10 knygų, kurios skolinamos mėnesiui su galimybe laiką pratęsti.

Sutartu laiku bibliotekininkas pristatys knygas į namus, o jei žmogus neturi skaitytojo pažymėjimo, jis taip pat bus išduotas.

Šia Kalnupės bibliotekos paslauga gali pasinaudoti tik Žvejybos uosto rajono gyventojai. Bibliotekininkai knygas jiems pristatys pėsčiomis.

„Mes neturime automobilio, kad knygas vežiotume ir kitur. Nors, atrodo, bibliotekos vadovybė svarsto rimčiau į tai pažiūrėti, jei bus didesnis poreikis. Žiūrėsime, kaip mums seksis, ar reikės ir transporto“, - svarstė M. Skutulaitė-Gaubė.

Žmonės, pasak padalinio vadovės, domisi psichologinėmis knygomis, populiariausi išlieka įvairūs romanai, detektyvai, istorinės knygos, mėgstami žurnalai.

Galinčius ateiti į biblioteką padalinio vadovė kvietė užsukti ne tik knygų, bet ir pasigrožėti įvairiomis čia eksponuojamomis parodomis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder