Apdovanoti Vakarų Lietuvos paveldo puoselėtojai

(1)

Balandžio 18-ąją, antradienį, minint Tarptautinę paminklų ir paminklinių vietovių apsaugos dieną, Kultūros paveldo departamentas (KPD) profesinės šventės vieta pasirinko Klaipėdą.

Miesto lopšyje, piliavietėje, vykusio renginio metu išskirtinio dėmesio sulaukė Vakarų Lietuvos kultūros paveldui nusipelnę žmonės.

KPD įsteigtas medalis „Už nuopelnus Lietuvos kultūros paveldui“ įteiktas žymiam pajūrio archeologui, Klaipėdos universiteto rektoriui emeritui prof. hab. dr. Vladui Žulkui. Jis ištisus dešimtmečius ne tik tyrinėjo kuršių archeologinį paveldą, bet ir tapo povandeninės archeologijos pradininku Lietuvoje.

Padėkos ženklas „Už nuopelnus Lietuvos kultūros paveldui“ įteiktas neseniai į užtarnautą poilsį išėjusiai, ilgiausiai šalyje (net 43 metus) muziejui vadovavusiai, buvusiai Kretingos muziejaus direktorei Vidai Kanapkienei. Jos epocha paženklinta grafų Tiškevičių dvaro ansamblio su Žiemos sodu prikėlimu.

Apie 30 metų įvairiausius Vakarų Lietuvos itin vertingus nekilnojamojo kultūros paveldo objektus naujam gyvenimui prikeliančios UAB „Pamario restauratorius“ direktoriui Aldui Kliukui taip pat įteiktas minėtas padėkos ženklas.

Juo pagerbtas ir kraštotyrininkas, „Vakarų ekspreso“ žurnalistas Denisas Nikitenka už nuolatinį rūpestį Mažosios Lietuvos ir Klaipėdos krašto kultūros paveldu, visuomenines akcijas jų išsaugojimui ir pristatymą žiniasklaidoje. Netrukus šio žurnalisto iniciatyva bus sprendžiama, ar suteikti teisinę apsaugą XIX a. pab. menančiam Melnragės šiaurinio molo galui su autentiška 1884-1945 m. stovėjusio Baltojo švyturio vieta.

Medalis taip pat įteiktas Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistei Rūtai Končiutei-Mačiulienei - už nykstančių kultūros vertybių išsaugojimą, priežiūrą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder