Ant „Kultūros fabriko" sienos - ekstremalus pasirodymas

Minint Tarptautinę šokio dieną klaipėdiečių dėmesį prikaustė šokių mokyklos „Coda" įkūrėjos Ingos Briazkalovaitės vertikalaus šokio kraują kaitinantis pasirodymas ant „Kultūros fabriko" sienos.

Penktadienio vakarą buvusi Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto šokėja, vertikalaus šokio šokėja ir pradininkė Lietuvoje pademonstravo žiūrovų ovacijas sukėlusį pasirodymą ore su specialiomis virvėmis atliko įvairius triukus ir grakščius šokio elementus ir net dvigubą salto.

"Ar esate kada sapne skraidę ore? Tai labai panašus jausmas", - susirinkusiems žiūrovams po salto triukų sakė I. Briazkalovaitė.

Tarptautinė šokio diena balandžio 29 dieną švenčiama nuo 1982 metų UNESCO sprendimu. Ji sutapatinta su prancūzų baletmeisterio Žano Žoržo Noverio gimtadieniu. Ž. Ž. Noveris (1727-1810 m.) buvo žymus choreografinio meno reformatorius ir teoretikas, šiuolaikinio baleto tėvas.

„Kaip kiekvienas žmogus pasitinka Naujuosius metus su fejerverkais, taip mes, šokėjai, Tarptautinę šokio dieną pasitinkame su šokiais. Mums ši diena - ypatinga ir labai reikšminga", - „Vakarų ekspresui" sakė trumpam tarp įvairių šokių projektų į Lietuvą grįžusi I. Briazkalovaitė.

Balandžio 29 dieną ji nuo 17 val. kviečtė ateiti į Klaipėdos „Kultūros fabrike" įsikūrusios „Codos" mokyklos 5 aukšte esančias repeticijų patalpas ir nemokamai surengė atviras pamokas bei įvairius pasirodymus.

I. Briazkalovaitė yra kupina idėjų ir gražių sumanymų bei nuolat stengiasi populiarinti šokius, rengdama įvairius viešus renginius ir šokių pasirodymus.

„Aš gyvenu ir viską darau tik šiandien. Šiandien myliu, šiandien šoku, šiandien veikiu", - sakė jau 

15 metų šokių mokyklai „Coda" vadovaujanti klaipėdietė I. Briazkalovaitė.

Po šio vakaro pasirodymo ji sulaukė daug šiltų žodžių, ovacijų ir buvo apipilta gėlėmis.

Pauliaus Matulevičiaus nuotraukos ir video

Ant „Kultūros fabriko" sienos - ekstremalus pasirodymas

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder