Klaipėdos pramonininkų asociacijos administracijos direktorė Jolanta Girdvainė kilnaus tikslo sieks kepdama duoną
"Kas mane pažįsta - žino apie tokį nesaldų desertą, kurį gaminu nuo jaunystės. Česnakinė duonikė. Turiu keletą paslapčių, dėl kurių ji nuo vaišių stalo ištirpsta pirma.
Bet šį kartą ne apie tai. Artėja šv. Kalėdos - gerumo metas. Noriu pradžiuginti sunkumus išgyvenančius žmones", - gana netikėta žinute socialiniame tinkle pasidalino pajūrio verslo ir politikos pasaulyje gerai žinoma J. Girdvainė.
Kretingos rajono savivaldybės tarybos narė pranešė, kad artimiausias tris savaites yra pasiryžusi namuose kepti duoną, o jos paragauti panorusių žmonių paaukoti pinigai atiteks tiems, kurių artėjančios šventės gali būti ir ne tokios jau linksmos.
"Idėja padaryti ką nors panašaus galvoje sklandė jau seniai. Ir ne pinigai čia yra pagrindinis dalykas. Tai labiau susitelkimo ir draugystės akcija. Noriu gauti ir pasidalinti tuo, kuo mums visiems, esantiems socialiniuose burbuluose, taip trūksta - kontakto su gyvu žmogumi.
Norintiems paragauti ir paaukoti aš pati atvešiu savo namuose keptą duoną, apkabinsiu, pažiūrėsiu į akis ir paklausiu, kaip gyvena.
Gyvai, o ne žinute socialiniame tinkle„, - “Vakarų ekspresui" sakė J. Girdvainė.
Duoną namuose Klaipėdos pramonininkų asociacijos administracijos direktorė keps nuo lapkričio 24 d. iki gruodžio 16 d.
Pusė jos kepalo verta 9 eurų, visas kepalas - 15 eurų aukos.
Visi paaukoti pinigai atiteks vienai konkrečiai, sunkiau besiverčiančiai šeimai.
„Noriu, kad tai būtų šeima, kuri yra verta tokios pagalbos. Ne gyvenanti vien tik iš pašalpų ir nieko nedaranti, o, kad ir sunkiai, tačiau besikabinanti į gyvenimą“, - teigė J. Girdvainė.
Sumanymo tikslas - surinkti 500 eurų.
„Vos tik paskelbiau žinutę, per kelias valandas sulaukiau užsakymų iškepti 20 duonos kepalų. Aišku, kol kas tai vien mano draugai ir pažįstami. Bet 300 eurų jau yra. O jei trūks iki 500, tai pridėsiu savo“, - patikino J. Girdvainė.
Paklausta, kokia yra jos keptos duonos paslaptis, J. Girdvainė neslapukavo.
"Ją su vaikais pradėjau kepti sekmadienio vakarais, kad nebūtų taip liūdna prieš pirmadienio mokslus ir darbus.
Tobulėjau ir „atmušiau“ ranką. Aišku, turiu ir savo tam tikrus ritualus.
O paslaptis yra labai paprasta - gera plikyta duona, geras aliejus, aštrus peilis, ne per plonai ir ne per storai supjaustytos riekelės, kepti tik keptuvėje, įtrinti lietuvišku česnaku ir pagardinti druskyte.
Kiekviena duonos riekelė paglostoma rankomis. Ir pats svarbiausias ingredientas - meilė", - šypsojosi J. Girdvainė.
Norintys prisidėti prie šios gerumo akcijos gali kreiptis į J. Girdvainę asmenine žinute socialiniame tinkle „Facebook“.
Rašyti komentarą