Universitetas atsakė ministrei

Universitetas atsakė ministrei

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė vakar pareiškė, kad stojančiųjų į aukštąsias mokyklas pasirinkimai rodo mažėjantį pasitikėjimą regioniniais universitetais, o daugiausiai programų esą neteko Klaipėdos universitetas (KU). Pastarojo atstovai atkerta, kad dėl tokių rezultatų dalį kaltės turėtų prisiimti ir pati ministrė.

"Reikia pripažinti, kad neigiamą vaidmenį stojančiųjų pasirinkimui suvaidino ir Švietimo ir mokslo ministerijos pareiškimai dėl regioninių universitetų - Klaipėdos ir Šiaulių - ateities. Ilgas valdžios neapsisprendimas dėl Klaipėdos universiteto savarankiškumo, o tuo pat metu Lietuvos didžiųjų universitetų protegavimas žiniasklaidoje, savaime suprantama, studentus nukreipė ne regioninių universitetų kryptimi", - "Vakarų ekspresui" sakė KU Studijų prorektorė Leta Dromantienė.

Dėl mažo stojančiųjų susidomėjimo aukštosios mokyklos sustabdė priėmimą į 64 studijų programas. Pasak ministerijos, daugiausiai programų - 12 - neteko Klaipėdos universitetas, Lietuvos edukologijos universitetas - 11, Šiaulių ir Vytauto Didžiojo universitetai - po 7.

"Siekdamas reaguoti į ministerijos kvietimą stambinti studijų programas, srautinti ir taip gerinti studijų kokybę, Klaipėdos universitetas pats inicijavo studijų programų stambinimą: nutarta išimti iš priėmimo proceso 12 studijų programų. Tad keista, kai tai dabar buvo pateikta kaip trūkumas", - stebėjosi prorektorė.

Jos duomenimis, KU dar iki liepos 14 d. sustabdė priėmimą į edukologijos, pradinio ugdymo pedagogikos, socialinės pedagogikos, muzikos pedagogikos studijų programas, kurioms nebuvo skirtas valstybės finansavimas. Taip pat priėmimas buvo sustabdytas į besidubliuojančias anglų filologijos ir kitų užsienio kalbų bei kitų humanitarinių mokslų programas.

Šiemet KU sulaukė 3 280 prašymų studijuoti pirmosios pakopos studijose, iš jų - 691 prašymas pateiktas pirmuoju pageidavimu. 2016 m. šie skaičiai atitinkamai siekė 3 991 ir 719.

"Lyginant su bendruoju stojančiųjų skaičiaus mažėjimu prašymų, studijuoti Klaipėdos universitete skaičius sumažėjo nežymiai", - pabrėžė L. Dromantienė.

Pirmojo stojimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas etapo rezultatai bus žinomi liepos 24 d.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder