Studijos Technologijų fakultete - sėkmingai inžinierių karjerai

Studijos Technologijų fakultete - sėkmingai inžinierių karjerai

Didžiausios Vakarų Lietuvoje Klaipėdos valstybinės kolegijos Technologijų fakultetas - vienintelė vieta regione, kurioje įgyvendinamos koleginės Technologijos mokslų srities studijų programos. Jas studijuojantys įgyja profesinio bakalauro laipsnį ir inžinieriaus, technologo arba programuotojo kvalifikaciją.

Fakultete inžinieriai rengiami jau 52 metus, dabar nuolatine ir ištęstine forma čia studijuoja apie 1300 studentų, įgyvendinamos 8 technologijos ir 1 fizinių mokslų studijų sričių programos, dirba 80 aukštos kvalifikacijos dėstytojų.

Šiemet fakultete planuojama priimti apie 600 studentų, ketinantys studijuoti gali rinktis iš šių technologijos mokslų srities programų: Automobilių techninis eksploatavimas, Sausumos transporto technologijos, Elektros ir automatikos įrenginiai, Statyba, Maisto technologijos, Kraštovaizdžio dizainas, Geodezija ir viena fizinių mokslų srities studijų programa - Informatika.

Pabrėžiamos dvi priežastys, dėl kurių verta rinktis šias specialybes. Pirma - dabartiniai procesai darbo rinkoje rodo, kad yra didžiulis inžinerijos specialistų poreikis. Antra - palanki ir pasiteisinusi Vyriausybės politika, pagal kurią technologijų (inžinerijos) studijos yra prioritetinės, joms skiriamas didesnis finansavimas nei socialiniams mokslams, todėl dauguma būsimų fakulteto studentų gali tikėtis gauti ,, studento krepšelį'' ir nemokėti už studijas, studijuojant tiek nuolatine, tiek ir ištęstine forma.

Siekiant studijų kokybės, studijų programos nuolat atnaujinamos, kuriamos naujos specializacijos, sistemingai tobulinamas jų turinys, diegiami inovatyvūs mokymo(si) metodai.

Šiemet fakultete jau įgyvendinti du projektai "Studijų programų atnaujinimas Klaipėdos valstybinės kolegijos technologijų ir socialinių mokslų fakultetuose" ir "Inžinerijos studijų krypties programų atnaujinimas diegiant inovatyvius mokymo(si) metodus ir skatinant tarptautiškumą".

Technologijų fakultete sukurtose specializuotose Automatikos, Mechatronikos, Automobilių techninio eksploatavimo tyrimų, Geodezijos, Statybinių medžiagų, Mikrobiologijos, Chemijos ir kitose laboratorijose studentai gilina teorines žinias, įgyja praktinio darbo įgūdžių.

Šiuo metu, įgyvendinami du investiciniai projektai, vyksta renovacijos darbai, kurių metu bus atnaujintos auditorijų ir laboratorijų patalpos, sukurtas Transporto inžinerijos praktinio mokymo ir taikomųjų tyrimų centras, įkurtas savarankiškų studijų centras, įsigyta naujos, šiandieninius technologinius reikalavimus atitinkančios technologinės, laboratorinės, programinės bei kompiuterinės įrangos. Renovacijos darbus tikimasi užbaigti iki rugsėjo 1-osios.

Fakulteto bibliotekoje sukurtos puikios savarankiškų studijų sąlygos. Naudojama programinė įranga - integruota bibliotekos sistema, įdiegti jos moduliai, leidžiantys bibliotekininkams elektroninėje terpėje kompiuteriu vykdyti bibliotekinius procesus, o skaitytojams atlikti paiešką elektroniniame kataloge. Didžiausią bibliotekos fondų dalį sudaro technikos mokslų literatūra, praėjusių metų pradžioje fondą sudarė per 58 tūkst. įvairių dokumentų: knygų, serijinių leidinių, elektroninių ir kitų dokumentų. Iš jų per 36 tūkst. egzempliorių yra elektroniniame kataloge, kuris studentams ir dėstytojams pasiekiamas internetu.

Technologijų fakultete įdiegta MOODLE terpė išplečia dėstytojų ir studentų mokymosi galimybes virtualioje erdvėje.

Inžinerijos studijų ypatybė - į praktinę veiklą orientuotos studijos. Todėl įgyvendinant studijų programas labai svarbus praktinis mokymas, vykdomas fakulteto laboratorijose ir įvairių ūkio sektorių įmonėse. Kuriant praktinio mokymo vietų bazę, turime labai stiprią socialinių partnerių paramą. Socialiniai partneriai, dauguma iš jų būsimi darbdaviai, ne tik priima studentus į praktiką, bet ir aktyviai dalyvauja tobulinant studijų programas, vertinant studentų baigiamuosius darbus.

Technologijų fakulteto studentai ir dėstytojai , dalyvaudami ERAZMUS ir kituose mainų projektuose, turi galimybių įgyti tarptautinės patirties.

Technologijų fakulteto dėstytojai ir studentai aktyviai vykdo mokslo taikomąją veiklą. Ypač vertinami įmonių ir organizacijų užsakymu atliekami tyrimai, pavyzdžiui, Transporto inžinerijos katedros dėstytojai, vadovaujami docentės Jūratės Liebuvienės, bendradarbiauja su VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" ir vykdo miesto autobusų maršrutų tyrimus. Kraštotvarkos katedra, kuriai vadovauja docentė Jurga Kučinskienė, vykdo tęstinį tyrimą "Klaipėdos miesto mikrorajonų erdvinis planavimas ir želdinių būklė", tyrėjai skelbia tyrimų rezultatus konferencijose, seminaruose, leidžia mokslo žurnalą "Miestų želdynų formavimas".

Kaip ir kiekvieną pavasarį, fakultete vyksta tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija "Miestų želdynų formavimas 2012: stilių darna aplinkoje". Ji Technologijų fakulteto (Bijūnų g. 10) 154 auditorijoje prasideda šiandien, dalyviai registruojami 9-9.45 val.

Klaipėdos valstybinės kolegijos Technologijų fakulteto dekanė Gražina MARKVALDIENĖ

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder