Doriniam ugdymui talkina praktiniai užsiėmimai

Doriniam ugdymui talkina praktiniai užsiėmimai

Dorinio ugdymo specialistai nesutinka, kad ši disciplina yra mažiau reikšminga, nei tie dalykai, iš kurių moksleiviai laiko egzaminus.

Esą, jei bus parinkti tinkami darbo metodai, tiek etikos, tiek tikybos pamokos gali padėti formuoti jaunos asmenybės moralinius principus.

Klaipėdoje jau treti metai iš eilės buvo surengta respublikinė dorinio ugdymo metodinė konferencija. Šiemet ji buvo labiau orientuota į gerosios patirties pasidalijimą.

Akcentuota, kad gerą įtaką doriniam ugdymui daro savanorystės projektai. Apie tai kalbėjo ir Maltos ordino pagalbos tarnybos atstovai, ir savanorystės patirties turintys uostamiesčio moksleiviai.

Taip pat dalintasi patirtimi, kad dorinis ugdymas nebūtinai turi būti mokomas tik pamokų metu. Esą mokiniams labai patraukli forma, kai jiems užduodami kūrybiniai tiriamieji darbai. Jie, tarsi studentai, gauna užduotį visiems mokslo metams pasirinkta tema. Pavyzdžiui, atlieka tyrimą, su kokiomis socialinėmis problemomis susiduria senelių namų globotiniai.

"Girdime įvairių gandų, kad dorinis ugdymas ateityje gali išnykti, bet tai būtų didžiulė klaida. Ir dabar jau daugiau dėmesio skiriama pasirengti brandos egzaminams, o vertybiniai dalykai tarsi lieka antrame plane. Tačiau, ieškant šiuolaikinių darbo metodų, tikrai galima rasti raktą į moksleivių širdis", - tikino dorinio ugdymo specialistai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder