Kaip sumažinti reikšmingumą

Kaip sumažinti reikšmingumą

"Sveiki, turiu tokią kaip ir rimtą problemėlę. Esu nuobodus ir tai man labai nepatinka. Susipažinęs su nauju žmogumi labai greit nebeturiu apie ką su juo šnekėtis. Jau po keleto dienų bendravimo atsiranda ta nemaloni tyla, kai neturi ką pasakyti. Ir tai labai man trukdo toliau bendrauti su žmogumi, o aš nenoriu, kad tas bendravimas nutrūktų. Jei galite, patarkite, kaip to atsikratyti. Paulius"

Atsako Linga ŠVANIENĖ, neurolingvistinės psichoterapijos (NLPt) konsultantė.

Labas, Pauliau,

Tavo noras būti įdomiu pašnekovu yra aktualus daugybei vaikinų ir merginų. Natūralu, kad "problemėlė" atsiranda, kai bendrauji su nauju žmogumi, kuriam norėtum pasirodyti įdomus. O jei tai dar simpatiška mergina, kuri tau patinka, tai noras gerai pasirodyti išauga dešimteriopai (jei ne šimteriopai).

Čia ima veikti aukštai iškelto rąsto dėsnis - tu gali lengvai juo pereiti, kai rąstas guli ant žemės, tačiau užduotis darosi vis sunkesnė, kai jis keliamas aukštyn. Jei rąstas būtų permestas per bedugnę, tai kitas kraštas taptų pasiekiamas tik nedaugeliui. O juk tai tas pats rąstas, kuriuo be vargo perėjai, kai jis drybsojo ant žemės.

Čia glūdi vienas iš atsakymų tau: reikia nuleisti rąstą žemyn, tai yra sumažinti pokalbio reikšmingumą. Kaip tai padaryti? Kūrybiškai. Aptarkime keletą būdų.

Gali įsivaizduoti, kad esi pasamdytas slaptas detektyvas, kuriam reikia kuo daugiau sužinoti apie naują žmogų. Tarkim, tai mergina. Turi pastebėti ne tik smulkiausias išvaizdos detales (akių spalva - minimum minimorum), bet ir išsiaiškinti, kuo ji domisi, kur gyvena, koks jos mėgstamiausias valgis, kokios gėlės jai patinka, ar turi vaikiną ir t. t.

Arba gali būti mokslininku tyrinėtoju, nagrinėjančiu klausimą, kaip žmogaus išvaizda atspindi jo charakterio bruožus. Arba ieškančiu ryšio tarp aprangos stiliaus ir asmenybės tipo.

Taip pat gali būti iš kitos planetos atskridusiu ateiviu, kuris domisi Žemės gyventojais. Ir štai įvyko susitikimas su vienu iš jų. Beje, šis įsivaizdavimas arti tiesos, nes kiekvienas esame savo savito pasaulio gyventojas, o bendravimas leidžia prisiliesti prie kito žmogaus nepakartojamo pasaulio.

Dar gali būti aktoriumi, kuris vaidina susikausčiusį jaunuolį pirmosios pažinties su dailia mergina metu. Labai svarbu vaidinti tikroviškai. Pridėk dar daugiau baimės, dar daugiau kvailos išraiškos. Tiek, kad pačiam pasidarytų juokinga. Ne, ne! Garsiai juoktis negalima! O viduje kvatokis iš savęs, iš situacijos kiek tinkamas.

O kas, jei apsimestum nedrąsiu jaunuoliu, kuris prisipažįsta merginai apie savo baimes ir prašo jos patarimo, kaip reikia bendrauti su dailiosios lyties atstovėmis? Sakysi, kad to padaryti niekada neišdrįstum? Tu gal ir neišdrįstum, bet čia veiki ne tu, o tavo sugalvotas personažas. O jis gali atrodyti ir visai kvailai.

Štai dar viena užduotis: kokiu nors būdu apsikvailinti prieš naująją pažįstamą. Garantuoju, kad kai norėsi šitai padaryti specialiai, tau sunkiai pavyks. Galimas dalykas, kad merginai pasirodysi drąsus, sąmojingas, atsipalaidavęs. Ne! Blogai! Užduotis - apsikvailinti.

Pavyzdžių, kokį vaidmenį galėtum pasirinkti, siekdamas sumažinti naujų pažinčių reikšmingumą, gali būti begalės. Pajunk savo kūrybiškumą ir nerk į bendravimo vandenyną. Smagios ir įdomios kelionės!

P. S. Beje, tu nesi nuobodus. Tu tik dar neatradai savo galimybių būti visoks. Nuobodus jaunuolis - tik vienas iš vaidmenų, kuriuos gali atlikti šioje žaidimų aikštelėje, kuri vadinasi gyvenimu. Ieškok ir atrask, koks esi iš tiesų.

Klausimus prašome siųsti [email protected]

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder