Maži vaikai apsunkina būsto paieškas

Maži vaikai apsunkina būsto paieškas

Tiek kurorte, tiek miestuose išsinuomuoti kambarį ar būstą su mažamečiais vaikais vis dar sudėtinga. Prie daugelio skelbimų apie nuomojamą būstą galima rasti prierašą, kad šeimos su mažais vaikais dėl nuomos nesikreiptų. Ne išimtis ir trumpalaikė nuoma mūsų pajūrio kurortuose.

Delfi.lt rašo, jog šeimos su mažamečiais vaikais nežino, kur dėtis, o kurorte būstą nuomojantys verslininkai kartais juos tiesiog ignoruoja. 

Pajūrio verslininkai taip pat atsargiai žiūri ir į jaunimą, o pagrindinės to priežastys - noras išsaugoti būstą švarų, nenervinti kaimynų.

„Taip pat daugelis nuomotojų saugosi „žalio“ jaunimo. Norisi, kad žmonės galėtų ilsėtis ir patiems norisi išsimiegoti. Savaitgaliais atvykstantis jaunimas pats atvirai pasisako, kad jiems reikia laisvės“, - delfi.lt pasakojo viena kambarių nuomotoja.

Tiesa, jei pabandytumėte patikrinti, ar kurorto verslininkai kratosi apgyvendinti šeimas su kūdikiais, paaiškėtų, jog tokia versija teisinga tik išskirtiniais atvejais.

Nuomotojai dažnai patys pergyvena, jog nepasiūlys tinkamų sąlygų kūdikiams, todėl ir jų neapgyvendina.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba delfi.lt komentavo, kad butus ir kambarius kurortuose nuomojantiems asmenims galioja tos pačios nuostatos, kaip ir užsiimantiems ilgalaike nuoma.

Pagal Civilinį kodeksą, nuomotojas neturi teisės atsisakyti sudaryti gyvenamosios patalpos nuomos sutartį vien tuo pagrindu, kad nuomininkas ar jo šeimos narė yra nėščia ar turi vaikų.

Nuomotojas ir nuomininkas gali susitarti dėl avanso už paslaugą. Sumokant jį, yra sumokama dalis sutarties kainos. Verslininkui neįvykdžius sutartinių įsipareigojimų, avansas turi būti grąžinamas vartotojui.

Taip pat užsitikrinti, kad atvykus į kurortą gyventojas nebus paliktas be nakvynės, galima susitariant dėl rankpinigių sumokėjimo. Jei dėl sutarties nevykdymą kaltas nuomotojas, jis privalo sumokėti antrajai šaliai dvigubą rankpinigių sumą.

„Praktikoje iš anksto atliktas mokėjimas turi svaresnę reikšmę sutarties sudarymui ir vykdymui. Tačiau teisėtai sudaryta ir galiojanti sutartis turi būti vykdoma nepriklausomai nuo to, ar joje susitarta dėl išankstinio mokėjimo. Vienai šaliai neteisėtai nutraukus sutartį, kita šalis turi teisę reikalauti atlyginti nuostolius“, - delfi.lt teigė vartotojų teisių apsaugos tarnybos atstovai.

 

 

 

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder