Į Palangą - pavedžioti šuniuką

Į Palangą - pavedžioti šuniuką

Trečiadienį visoje Lietuvoje prasidėję gyventojų judėjimo ribojimai ne vienam sukėlė nepatogumų. Klaipėdos apskrityje daugiausia neįleista buvo Palangoje - net 101 gyventojas iš 3 700 patikrintųjų. Klaipėdos mieste buvo patikrinti 2 685 keliaujantieji, iš kurių neįleisti 63.

Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyr. specialistė, atstovė spaudai Andromeda Grauslienė teigia, kad daugiausia buvo bandyta pakliūti į Palangą. "Priežastys buvo įvairios: vieni norėjo pavedžioti šuniuką prie jūros, kiti - nusivesti merginą kavos atsigerti į paplūdimį, dar kažkas kaimynę vežė į darbą ir t. t.", - pasakojo specialistė.

Pašnekovės teigimu, tokių, kurie Palangą pasiekti norėjo dėl viešbučių rezervacijos, buvo keletas, vos du ar trys žmonės. "Be abejonės, jie buvo apsukti ir turėjo grįžti atgal. O lyginant trečiadienio duomenis su ketvirtadienį gautaisiais, keliaujančiųjų srautai tikrai mažesni", - kalbėjo A. Grauslienė.

Tačiau A. Grauslienė spėja, kad srautų padidėjimas bus savaitgalį.

23 viešbučiai užsidarė

Nemažai pasipiktinimo sulaukė sprendimas neįleisti į Palangos kurortą tų, kurie jau iš anksčiau buvo rezervavę viešbučius poilsiui ir šventėms sutikti.

Viešbučio "Palangos vėtra" pardavimų vadybininkės Lauros Sugintienės teigimu, viešbučio rezervacijų skaičiai laikosi stabiliai. "Kol kas turime nuolatinius verslo klientus. Tiek prieš paskelbiant ribojimus, tiek dabar viešbutyje turime užimtus apytiksliai po 10-15 kambarių. Tačiau stebime situaciją ir, jei matysime, kad nebeliks ir šių klientų, teks ir mūsų viešbučiui užsidaryti", - situaciją komentavo vadybininkė.

Tačiau ne visiems kurorto viešbučiams pavyko išlaikyti stabilumą.

Pasak Palangos viešbučio "Vanagupė" direktorės Dianos Adomauskienės, įvedus judėjimo ribojimus, buvo atšauktos beveik visos rezervacijos.

"Teko užsidaryti, nes viešbučio kompleksas - didžiulis. 90 procentų viešbučio darbuotojų turėjome išleisti į prastovas", - apie patiriamus nuostolius pasakojo direktorė.

Pašnekovės teigimu, kol kas planuojama, kad viešbutis bus uždarytas iki sausio 4 dienos. Tačiau neatmeta tikimybės, kad situacija nesikeis ilgiau - iki sausio 31 dienos. "O vėliau - bus matyti, kaip toliau viskas pasisuks. Reikia tikėtis geriausio. Tai būtent to ir tikimės, kad kiti metai bus geresni", - vylėsi D. Adomauskienė.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė teigia, kad Palangoje liko vos keletas viešbučių, kurie vis dėlto nusprendė tęsti savo veiklą. Tai - "Atostogų parkas", viešbutis "Pušų paunksnėje", kurie priims svečius, atvykstančius tik darbo reikalais, ir "Best Baltic", kuris, anot prezidentės, dar nepriėmė galutinio sprendimo dėl savo veiklos tęstinumo karantino metu. 23 kurorto viešbučiai buvo priversti savo veiklą sustabdyti.

"Žinoma, mes suprantame esamos situacijos rimtumą. Reikia išlaukti šį laikotarpį. Tačiau tikimės, kad sausio 3 dieną judėjimo apribojimas visgi bus panaikintas ir viešbučiai vėl galės priimti svečius", - kalbėjo I. Valaitienė.

Svarbiausia - saugumas

"Atostogų parko" direktorius Ričardas Jovaiša teigia, kad nors gydymo ir sveikatinimo kompleksas tęsia savo veiklą, lankytojų šiuo metu atvyksta apie 80 procentų mažiau nei įprastai.

"Didžiausia problema, su kuria susiduriame, yra ta, kad žmonės galvoja, jog pas mus atvažiuoti jie negali, kadangi Palanga yra uždaryta. Bet juk mes esame Kretingos rajone", - akcentavo direktorius.

Vyriausybės nutarimo "Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo" išskiriamos kelios judėjimo ribojimo išimtys. Viena iš jų - kai į kitą savivaldybę norima patekti dėl sveikatos priežiūros paslaugų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder