Atsidėkoti darbu už socialines pašalpas nori ne visi

Atsidėkoti darbu už socialines pašalpas nori ne visi

Klaipėdoje nuo šios žiemos pradėjus galioti tvarkai, kai ilgiau nei šešis mėnesius socialinę pašalpą gaunantys asmenys kas mėnesį maždaug savaitę turi už tai atidirbti, tik dar kartą patvirtino, kad socialinės išmokos reikalingos toli gražu ne visiems jas gaunantiems.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Audronės Liesytės duomenimis, net 72 asmenys atsisakė atlikti visuomenei naudingą veiklą, todėl jiems socialinės išmokos buvo nutrauktos.

"Tiems asmenims, kurie atsisakė veiklos, bet augina vaikus - socialinė pašalpa skiriama tik vaikams ir teikiama ne pinigine forma, o maistu", - paaiškino A. Liesytė.

Visgi 202 socialines pašalpas gaunantys klaipėdiečiai sutiko atsilyginti valstybei už šią paramą, dirbami visuomenei naudingus darbus. Daugiausia jų prašoma padėti sutvarkyti teritorijas, parkus, miškus, taip pat esą jie gali talkinti socialinėse bei švietimo, sveikatos, kultūros įstaigose bei nevyriausybinėse organizacijose.

"Kol kas poreikį gauti tokių talkininkų pareiškė 36 įstaigos, daugiausia - biudžetinės švietimo ir sporto įstaigos, taip pat - namų administratoriai, bei įstaigos teikiančios socialines paslaugas. Tačiau mes raginame prie šio sąrašo prisijungti ir kitas organizacijas, nes jei netūrėsime pasiūlos, neturėsime kur tų žmonių nukreipti", - pasakojo A. Liesytė.

Tiesa, ji akcentavo, kad pagal šią programą nukreipti dirbti asmenys negali atlikti darbų, kur reikalingas specialus pasirengimas bei kvalifikacija. Visuomenei naudingos veiklos darbo trukmė negali viršyti daugiau nei 40 valandų per mėnesį.

Visuomenei naudingai veiklai atlikti pasitelkiami nesimokantys, nedirbantys darbingo amžiaus žmonės, gaunantys piniginę socialinę paramą ilgiau kaip 6 mėnesius, arba asmenys, kuriems Vienkartinių pašalpų skyrimo komisijos siūlymu skirta pašalpa skoloms už komunalinius patarnavimus apmokėti.

Šiuo metu, pasak A. Liesytės, visuomenei naudingą veiklą atlieka 77 asmenys.

"Kol kas sunku vertinti, kiek lėšų sutaupyta neskiriant pašalpų atsisakantiems šios veiklos. Kadangi vidutinis pašalpos dydis - 320 litų vienam asmeniui, o vidutiniškai per mėnesį šios veiklos atsisako apie 20 asmenų, galima daryti prielaidą, kad nuo šių metų vasario kas mėnesį sutaupoma po 4,6 tūkst. litų, o iki liepos 1 d. - apie 17 tūkst. litų", - skaičiavo Socialinio skyriaus vedėja.

Priminsime, kad taupomos ne savivaldybės, o valstybės biudžeto lėšos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder