Seimo komitetas siūlo paklausti gyventojų dėl vasaros laiko taikymo

Seimo komitetas siūlo paklausti gyventojų dėl vasaros laiko taikymo

Seimo Sveikatos reikalų komitetas pritarė Seimo nutarimo projektui, kuriuo atsisakoma vasaros laiko taikymo Lietuvos Respublikos teritorijoje bei siūloma Vyriausybei pavesti atitinkamoms valstybės institucijoms 2011-2012 metais atlikti išsamius tyrimus ir Lietuvos gyventojų apklausą dėl vasaros laiko taikymo.

Sveikatos reikalų komiteto narys liberalas Gediminas Navaitis sako, kad iš esmės nėra svarbu, koks laikas Lietuvoje būtų taikomas - vasaros ar žiemos. Svarbu tai, kad būtų pasirinktas vienas laikas ir du kartus per metus nebetektų sukti laikrodžio rodyklių.

"Karves juk melžiame visuomet tuo pačiu laiku - jokio skirtumo, pasukame rodyklę, ar ne. Žmonėms irgi geriau, kai laiko atžvilgiu laikomasi tvarkos. Žinoma, jei manome, kad mums, lietuviams, dar per mažai streso, galime ir toliau tą laiką sukinėti", - sakė parlamentaras G. Navaitis.

Psichologas tvirtina, kad šiuo metu, kai laikrodžio rodykles sukame du kartus per metus, bent trys ketvirtadaliai žmonių Lietuvoje jaučia išaugusį stresą. Tas pereinamasis laikotarpis užtrunka bent 2 savaites.

Liberalų sąjūdžio frakcijos ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto narys G. Navaitis sako, kad būtų logiška, jei Lietuvoje apsistotume ties vadinamuoju žiemos laiku, nes net keturi penktadaliai mūsų šalies teritorijos patenka į šią Rytų Europos laiko juostą.

Lietuvoje vasaros laikas Vyriausybės nutarimu kasmet įvedamas nuo 2003-iųjų, remiantis Europos Parlamento ir Tarybos direktyva dėl vasaros laiko susitarimų. Mūsų šalyje vasaros laikas, laikrodį pasukant valanda į priekį, įvedamas paskutinį kovo sekmadienį ir atšaukiamas paskutinį spalio sekmadienį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder