Nusikaltimų daugėjo dėl išgėrusių vairuotojų

Nusikaltimų daugėjo dėl išgėrusių vairuotojų

Vakar svečiuose generalinio komisaro Lino Pernavo sulaukusi Klaipėdos apskrities policija apžvelgė savo praėjusių metų rezultatus. Pasidžiaugta, kad gyventojų pasitikėjimas pareigūnais vis didėja. Tačiau buvo pabrėžta sričių, kur reikėtų pasitempti.

"Apklausos rodo, kad gyventojai nori matyti daugiau policijos pareigūnų, operatyvesnio reagavimo. Pats pagrindinis tikslas buvo suvienodinti darbo krūvius, padidinti reaguojančių pajėgų skaičių, sumažinti reagavimo į įvykius laiką, sutrumpinti pareiškimų ir skundų nagrinėjimo laiką", - sakė Klaipėdos AVPK viršininkas Alfonsas Motuzas.

Iš tiesų policijai praėję metai buvo įtempti ir intensyvūs. Buvo užbaigtos vykdyti policijos reformos. Rajonuose liko tik du skyriai - veiklos ir reagavimo.

2015 m. kabinete dirbo beveik 40 proc. pareigūnų. O štai praėjusiais metais šis skaičius sumažėjo beveik perpus. Ekipažų skaičius išaugo 20 proc., o reaguojančių pareigūnų - 31 proc. Policijai pavyko stipriai sutrumpinti vidutinį reagavimo laiką į B ir C tipo įvykius.

Praėjusiais metais buvo užregistruota 6 664 nusikalstamų veikų. Tai 5 proc. daugiau nei 2016 m. Tačiau Klaipėdos AVPK viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius pabrėžė, kad dalį nusikalstamų veikų sudarė nauja kriminalizuota veika - vairavimas išgėrus.

"Norėjosi geresnių rezultatų eismo saugumo srityje. Praėjusiais metais didėjo įskaitinių eismo įvykių, daugėjo žuvusiųjų keliuose", - sakė R. Vaitkevičius.

Klaipėdos policijos vadovybė taip pat pasidžiaugė, kad sparčiai kyla pareigūnų atlyginimai. Policijos sistemoje numatyta įgyvendinti programą "1000". Pirmos grandies pareigūnas 2020 metais uždirbs tūkstantį eurų. Įgyvendinti šiai programai reikia 2 mln. 702 tūkst. eurų. Beveik visa suma bus išmokėta iš vidinių rezervų.

Praėjusiais metais Klaipėdos AVPK gavo 9 naujus automobilius, 28 buvo atsisakyta. Atsisakyta tų, kuriuos brangu išlaikyti ir yra nusidėvėję. Šiemet tikimasi gauti apie 20 naujų transporto priemonių. Šiuo metu Klaipėdos AVPK turi 165 transporto priemones. Per ketverius metus buvo atsisakyta 59 automobilių.

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas pridėjo, jog ir toliau bus skiriamas dėmesys biurokratijos mažinimui. Jis džiaugėsi, kad Lietuvos policija sulaukia ir tarptautinio pripažinimo.

"Europolas" mus pripažino kaip vieną iš stipriausių, geriausių ir patikimiausių partnerių. Mes esame pakankamai maža valstybė, tad pripažinimas yra labai svarbus. Yra konkrečios bylos, kurios įtrauktos į "Europolo" pavyzdinių bylų sąrašą. Klaidų pasitaiko. Norisi, kad jos nebūtų šaukštas deguto užsitarnautame pasitikėjime. Per ketverius metus visos policijos įstaigos atitiks europinius reikalavimus", - teigė L. Pernavas, kuris pridėjo, kad šalies policija per 10 metų atsisakė 171 pastato.

Šiuo metu Klaipėdos apskrityje policija pasitiki 79 proc. gyventojų, o visos šalies rodiklis - 71 proc.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder