Kodėl brandūs vyrai renkasi jaunesnes

Mitybos specialistė įvardijo maisto produktus, kuriuos moterys turėtų valgyti po 40 metų, kad būtų gražios ir sveikos

Mitybos specialistė įvardijo produktus, kuriuos moterys turėtų valgyti po 40 metų dėl sveikatos ir grožio.

Ukrainiečių dietologė Oksana Skitalinska "YouTube" kanale "Vichy Ukraine" sakė, kad moterys po 40 metų neturėtų atsisakyti riebalų.

Mitybos specialistė pažymėjo, kad naudinga valgyti kiaušinių trynius, gabalėlį sviesto ar taukų.

Jie būtini visų hormonų sintezei organizme ir vitaminui D.

Avokadai ar riešutai nepakeičia gyvulinės kilmės riebalų.

"Kiaušiniai yra vienas sveikiausių maisto produktų, kuriuos sukūrė gamta. Mitybos specialistai kiaušinius vadina auksiniu baltymų standartu", - pažymėjo Skitalinska.

Ji pridūrė, kad saldumynai neigiamai veikia cholesterolio apykaitą.

Šiuos produktus reikėtų keisti vaisiais, uogomis, juoduoju šokoladu.

Moterims, anot dietologės, naudinga valgyti produktus, kurių sudėtyje yra fitoestrogenų.

Pavyzdžiui, sojos.

Tačiau svarbu suprasti, kad ne visa soja yra naudinga.

Pavyzdžiui, nefermentuota yra kenksminga.

"Morkos, petražolės, linų sėmenys - fitoestrogenų šaltiniai", - pažymėjo dietologė.

Ji pabrėžė naudingąsias linų savybes.

Ji paaiškino, kad šio augalo sėklos normalizuoja cholesterolio kiekį, šalina toksinus, aktyvina naudingąją mikroflorą, gerina kraujagyslių būklę.

Kokius produktus sveika valgyti moterims, sulaukus 40 metų

Sulaukus 40 metų, svarbu palaikyti sveiką ir subalansuotą mitybą, kad palaikytumėte gerą sveikatos būklę ir padėtumėte organizmui išlaikyti jo veiksmingumą.

Štai keli maisto produktai, kurie yra naudingi moterims po 40 metų:

  1. Daržovės ir vaisiai: Įtraukite į savo mitybą įvairių spalvų daržoves ir vaisius, nes jie turi daug skaidulų, vitaminų ir antioksidantų, kurie padeda palaikyti imuninę sistemą, ląstelių atstatymą ir mažina uždegimus.

  2. Riešutai ir sėklos: Riešutai (žemės riešutai, migdolai, graikiniai riešutai) ir sėklos (linų sėklos, chia sėklos) yra puikus baltymų, sveikųjų riebalų ir skaidulų šaltinis. Jie padeda išlaikyti energiją ir suteikia sotumo jausmą.

  3. Žuvis: Riebiosios žuvys, tokios kaip lašiša, tunas ir skumbrija, yra turtingos omega-3 riebalų rūgštimis, kurios yra naudingos širdies ir kraujagyslių sveikatai.

  4. Pupelės ir lęšiai: Šie produktai yra geri baltymų, skaidulų ir mikroelementų šaltiniai. Jie prisideda prie sotumo ir padeda palaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje.

  5. Pilno grūdo produktai: Pasirinkite pilno grūdo duoną, miltus, ryžius ir makaronus. Jie turi daugiau skaidulų ir mažiau perdirbtų angliavandenių, padedančių išlaikyti nuoseklų energijos lygį.

  6. Kalcio šaltiniai: Maisto produktai, tokie kaip pienas, jogurtas, sūris ir kitos kalcio turinčios alternatyvos (sojų pienas, migdolų pienas), padeda palaikyti stiprius kaulus ir dantis.

  7. Pieno produktai su probiotikais: Natūralus jogurtas ir kitos pieno produktų rūšys, kuriose yra gyvų probiotinių kultūrų, gali padėti išlaikyti gerą žarnyno sveikatą ir stiprinti imuninę sistemą.

  8. Avokadai: Avokadai yra pilni sveikųjų riebalų, vitaminų ir mineralų. Jie gali padėti išlaikyti odos sveikatą ir teigiamai veikti širdies sveikatą.

  9. Pieno baltymai: Pieno produktai ir kokybiški baltymų šaltiniai, tokie kaip vištienos krūtinėlė, kiaušiniai ir švieži žuvies filė, padeda palaikyti raumenų masę ir viso organizmo funkcijas.

  10. Vanduo: Svarbiausias mitybos elementas - vanduo. Gerkite pakankamai vandens visą dieną, kad išlaikytumėte organizmo hidrataciją ir gerą bendrą sveikatą.

Nepamirškite, kad maisto valgymas turėtų būti subalansuotas ir įvairus, o visus pokyčius mityboje geriausia suderinti su sveikatos specialistu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder