Vandalai jau pasidarbavo už 25 tūkstančius

Vandalai jau pasidarbavo už 25 tūkstančius

Kiekvienais metais vandalai Klaipėdai pridaro dešimtis tūkstančių litų siekiančių nuostolių. Chuliganų taikinyje atsiduria ne tik mediniai, plastikiniai ar stikliniai, bet ir plieniniai, metaliniai objektai.

"Daugiausia gadinami suoliukai, šiukšliadėžės, paplūdimiuose ir jų prieigose esantys riboženkliai, informaciniai stendai, transporto laukimo paviljonai", - sakė savivaldybės administracijos Miesto priežiūros poskyrio vyriausioji specialistė Edita Čerbienė.

Vien per šiuos metus miestui padaryta žala siekia 25 tūkst. litų - tiek kainavo sugadinto inventoriaus remontas. Jau atnaujinti 35 suolai, 4 autotransporto laukimo paviljonai, 6 paplūdimio riboženkliai, 1 informacinė kolona.

"Dažniausiai vandalizmo atvejų pasitaiko parkuose, skveruose, nuošalesnėse miesto vietose, kartais ir centrinėje miesto dalyje. Šiais metais dėl vandalizmo atvejų buvo taisyti suolai "Trinyčių", Skulptūrų parkuose, taip pat Pempininkų pėsčiųjų ir dviračių takuose bei Neringos skulptūros skvere", - vardijo specialistė E. Čerbienė.

Ji yra įsitikinusi, kad žmonių pilietiškumas galėtų padėti bent iš dalies užkirsti kelią miesto turto niokojimui.

"Pamatę gadinamą turtą miestiečiai turėtų apie tai pranešti policijai. Nors iš pažiūros šios pastangos neatrodo itin veiksmingos, tačiau gali duoti nors ir menkų, bet teigiamų rezultatų", - tvirtino ji.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder